Mis het niet!
illustratie
11 februari 2024

Kambiz Afshari

illustratie
Doopsgezinde Kerk Alkmaar
€ 20,00
Tickets

Beleef de magie van flamenco! Betoverende solostukken uit het repertoire komen tot leven, elk met een verhaal.

Kambiz Afshari

Beleef de magie van flamenco!

Betoverende solo stukken uit het repertoire komen tot leven, elk met een verhaal.

Kambiz Afshari (1975, Iran) is flamencogitarist afgestudeerd (2008) aan Codarts (Rotterdam Conservatorium) waar hij een masterdiploma haalde o.l.v. de meestergitarist Paco Peña. Tijdens en na zijn studie in Rotterdam is hij regelmatig in Spanje geweest om zich verder te verdiepen in de flamencokunst met nadruk op het begeleiden van zang en dans.

Ook heeft hij zich verdiept in de theoretische achtergronden van de flamenco waar hij lezingen over geeft en heeft hij zich bezig gehouden met de didactische aspecten in de flamenco: zoals het ontwikkelen van lesmethodes en maken van transcripties van flamencogitaar en van flamencozang.

 Naast docentschap is Kambiz als flamencogitarist actief als solist en als begeleider van dans en zang. Ook is hij actief in een aantal ensembles waar hij met muzikanten uit andere disciplines werkt. Jazz, pop, Zuid-Amerikaanse muziek en Perzische muziek zijn stromingen waar hij zich naast flamenco mee bezig houdt.

Het programma
Kambiz zal solo stukken uit het flamenco repertoire ten gehore brengen waarbij hij steeds iets over de achtergrond ervan zal vertellen